Rijnstuur-instructieavond op 23 maart 2017

Geplaatst op 01-01-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Rob van den Heuvel

Vadertje Rijn... Soms, zoals nu, een klein oud mannetje met weinig potentie, maar soms ook een reus met ontzagwekkende kracht! De waterafvoer varieert van 20 tot meer dan 1.000 m3/sec. De loopbrug naar het botenhuis loopt meestal - soms steil - omlaag, maar soms ook naar boven.

 

Om met plezier en veilig op de rivier te kunnen varen moet je als roeier goed voorbereid zijn. De omstandigheden zijn steeds weer anders. De rivier is nooit de zelfde, de scheepvaart is steeds anders en soms nogal vijandig, in bepaalde kribvakken liggen obstakels. Een roeiboot is steeds de zwakste partij...

Maar we zijn ook snel, wendbaar en kunnen onze omgeving goed zien en horen.

Om die sterke kanten te kunnen benutten moet je leren, wat hoe en wanneer te doen. De praktijk is zoals vaak de beste leerschool, maar ook op de wal kan je het nodige aan voorbereiding doen!

 

Daarom organiseert de Rijnstuurcommissie op donderdag 23 maart a.s. om 20:00 uur een Rijnstuur-instructieavond. Tips & tricks, best practices, do's and don'ts. In het Nederlands, overigens.

Iedereen met belangstelling voor het roeien en sturen op de Rijn, ervaren of onervaren, is van harte welkom. Opgeven hoeft niet.

 

Meer informatie bij Peter Visser.

 

Emmerich websiteformaat

 

Looveer websiteformaat