Roeien algemeen

Algemene informatie

Leren roeien

Algemene informatie

Jason is een roeivereniging waar allerlei soorten roeiers een plek gevonden hebben:

  • Wedstrijdroeiers die fanatiek trainen om met hun team aan nationale en internationale wedstrijden mee te doen;
  • Toerroeiers die regelmatig deelnemen aan mooie toertochten binnen en buiten de regio;
  • Sociaal-roeiers er in wisselende samenstelling met hun boot de Rijn op gaan om van de omgeving en het gezelschap te genieten;
  • en natuurlijk jeugdroeiers die onder begeleiding van hun fantastische coaches niet alleen positieve sportervaringen opdoen, maar ook goed leren samenwerken.

Jason biedt in de winterperiode voor zowel de jeugd als voor de veteranen speciale zaaltraining voor extra ondersteuning van roeiconditie.

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden binnen Jason, neem dan contact op met onze roeicommissaris. Zij kan van alles vertellen over de verschillende vormen van roeien, maar ook over de roeivereniging.

Leren roeien

Introductiecursus
Zowel in het voorjaar als in het najaar zijn er mogelijkheden voor onervaren roeiers om een 6-weekse introductiecursus te volgen om kennis te maken met de roeisport en basisvaardigheden te leren. Deze instructie is afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van de deelnemers. Dit alles natuurlijk in een stabiel boottype. Naast het leren van de roeivaardigheid wordt er aandacht besteed aan het sturen. Na deze introductiecursus beslis je of je lid wordt of niet.

Lees meer over de introductiecursussen

Vervolgcursus
Ook na lid worden zijn er nog mogelijkheden om vervolginstructie te krijgen om je roei- en stuurtechniek te verfijnen, maar ook om te leren roeien in een minder stabiel doch sneller boottype. Er zijn verschillende niveaus binnen de vaardigheden.
Een speciale instructie die genoemd moet worden is het leren Rijnsturen. Bij Jason staat veilig varen voorop, zodat aan Rijnstuurders de nodige eisen worden gesteld. Pas na de nodige ervaring opgedaan te hebben, kan je in aanmerking komen voor Rijnstuurbevoegdheid.
Lees meer over vervolginstructie en Rijnsturen.

Clinics en schoolroeien

Jason biedt de gelegenheid om met school, met collega’s of een andere groep door middel van een clinic kennis te maken met de roeisport. Onder leiding van ervaren instructeurs vaar je in stabiele boten in de Nieuwe Haven in Arnhem. Het programma wordt in nauw overleg samengesteld en kan naast het roeien desgewenst worden voorzien van meer of minder uitgebreide catering.
Meer weten over de clinics? Neem dan contact op met onze coördinator Joan Voetelink, via scinilcieor.[antispam].@jasonroeien.nl.