Roeien en het Coronavirus. Zo doen we dat.

16 december - Sinds het begin van de corona-crisis stemmen we ons coronabeleid af met de gemeente. Dat is noodzakelijk. Wanneer de veiligheidsregio niet op de hoogte is kan er mogelijk gehandhaafd worden wanneer leden de regels overtreden. Dat handhaven kan boetes voor de leden, of de vereniging als geheel betekenen. Daarnaast willen we natuurlijk het maximale doen om onze leden op een veilige manier te laten roeien.

Met de lockdownmaatregelen sinds maandag 14 december gelden ook voor het roeien strengere maatregelen.

  • Ergometeren on hold
    Tot voor kort was het mogelijk om te ergometeren, met ingang van 15 december tot in ieder geval 19 januari is dat niet toegestaan. De regel geldt voor alle leeftijden.
  • We roeien niet in meerpersoonsboten
    Door de KNRB is eerder gecommuniceerd dat een uitzondering op de anderhalve meter-regel mogelijk is voor roeiers, die immers met 1,35 meter ook een eindje uit elkaar zitten. Voorwaarde daarbij was dat de veiligheidsregio (in dit geval onder voorzitterschap van de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch) goedkeuring verleent. Wij kregen hierover vragen van leden. We hebben ons protocol aangepast en een officieel verzoek voor maatwerk ingediend. Helaas is dit niet gelukt. In tegenspraak met het bericht van de KNRB is het wettelijk voor de burgemeester niet mogelijk om uitzonderingen op het 1,5 meter beleid toe te staan.
  • We vrezen dat de maatregelen nog wel even gaan duren
    Met de laatste berichten over besmettingen vrezen we dat de strenge coronamaatregelen nog een tijd gaan duren, en dat daarmee het roeien in meerpersoons boten voorlopig nog niet kan. We snappen dat veel leden dit erg vervelend vinden. Roeien is een belangrijke uitlaatklep, een manier om fit te blijven, een fijne manier om met vrienden en collegaroeiers samen te zijn. Het bestuur volgt de ontwikkelingen op het gebied van corona op de voet, en iedere mogelijkheid het roeien weer door te laten gaan volgen we op.

We hopen dat iedereen zicht blijft houden op een nieuw jaar waarin weer volop geroeid kan worden. Die tijd gaat komen. Tot die tijd: houd moed, houd contact en hou vol!

 

Bovenstaande is een hoogover uiteenzetting. Lees nu de details in het hele Coronaprotocol, dat overeenkomt met dat van juni.

Download het coronaprotocol voor jeugdroeiers

Download het coronaprotocol voor volwassen roeiers