?

Westelijke Regatta 2019

Geplaatst op 24-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Carmen te Wechel

18 en 19 mei was het voor de Jasonroeiers tijd voor de eerste wedstrijd in Nederland na het NK-klein. Zaterdag begon met de voorwedstrijd van Carmen en Annerijn (Hemus, Amersfoort) in de 2x (m18) in de volle zon, ze werden 4e wat een plek in de A-finale betekende! Vervolgens was
Georg aan de beurt in de skiff (j16), hij werd 6e in zijn heat met 1 seconde verschil op de 4e plek! Na Georgs wedstrijd kwam het lange wachten tot aan de A-finale 2x, gelukkig was dit niet al te erg dankzij het mooie weer. In de A-finale zijn Carmen en Annerijn 8e geworden, maar
ze waren alsnog heel tevreden hoe de race verlopen was. Op zondag was het weer wat minder gunstig. De ochtend begon al met een stevige wind, waarin Saïd als eerste mocht racen in de skiff (LHB). Met een 8e plaats heeft hij een hele nette race gevaren en het moeilijke water aangepakt.
Hierna was het Carmens beurt om te skiffen en onverwachts blik te trekken! Na een spannende wedstrijd heeft ze toch 5 seconden voorsprong gepakt wat de 1e plek opleverde. Helaas kon Aleksandra dit weekend niet skiffen vanwege haar verkoudheid. 6 uur later was de volgende wedstrijd
pas weer, die van Carmen in de 4x met een Hemus/Naarden instapcombi. Inmiddels is de wind nog erger geworden, wat een hele interessante zware wedstrijd opleverde. De 4x is uiteindelijk 3e geworden in de A-finale. Het was dus een goed weekend met leuke verassingen en lastige wind,
maar onze roeiers hebben er het beste van gemaakt.